Ενημέρωση για τη Δήλωση Μαθημάτων του Εαρινού Εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024

Ενημερώνουμε τους φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, ότι η περίοδος για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης μαθημάτων για το εαρινό  εξάμηνο του ακ. έτους 2023-2024 είναι από 14 Μαρτίου 2024 έως 4 Απριλίου 2024

Η δήλωση μαθημάτων, γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ηλεκτρονικής Γραμματείας:  https://sis-web.uth.gr/ και είναι απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την προμήθεια των αντίστοιχων συγγραμμάτων, όσο και για τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις με την καταγραφή του ονόματός σας στους καταλόγους εξέτασης του εκάστοτε μαθήματος του κάθε εξαμήνου σπουδών.

Η προθεσμία υποβολής της δήλωσης, είναι αυστηρή και δεν θα δοθεί καμία παράταση.

Μην ξεχνάτε να οριστικοποιείτε τη δήλωση σας.

  • Να επιβεβαιώνετε ότι η δήλωση έχει υποβληθεί στο σύστημα και για τη διασφάλισή σας προτείνουμε να κρατήσετε ένα αντίγραφο της δήλωσής σας.    Γι αυτό οι φοιτητές που κάνουν δήλωση θα πρέπει να εκτυπώνουν την δήλωση μαθημάτων ή να την καταχωρούν με  φωτογραφία  στο κινητό τους ως αποδεικτικό στοιχείο. Αιτήσεις για εκπρόθεσμές δηλώσεις μαθημάτων δεν θα γίνονται δεκτές.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δηλώσεις παρατίθενται παρακάτω.


  • Η δήλωση μαθημάτων στην ηλεκτρονική γραμματεία δεν έχει σχέση με τη δήλωση-εγγραφή μαθημάτων στο eclass.
  • Οι φοιτητές που δεν έχουν κάνει δήλωση μαθημάτων, δε θα εμφανίζονται στα βαθμολόγια των μαθημάτων και επομένως δε θα μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις και να κατοχυρώσουν βαθμούς.
  • Γίνονται δύο (2) δηλώσεις η μία αφορά τα μαθήματα του εαρινού εξάμηνου και η δεύτερη που εμφανίζεται ως ΕΜΒΟΛΗΜΗ ΕΑΡΙΝΗ  για αυτούς που είναι στο 10Ο ΕΞΑΜΗΝΟ και θέλουν να δηλώσουν και μαθήματα προηγουμένων εξαμήνων (δεν συμπεριλαμβάνονται οι φοιτητές του Προγράμματος Εξομοίωσης).
  • Στην επαναληπτική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, οι φοιτητές εξετάζονται στα μαθήματα που δήλωσαν και δεν εξετάστηκαν επιτυχώς στα δύο εξάμηνα του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές παροτρύνονται:

  • στα πρώτα δύο εξάμηνα των σπουδών τους να δηλώνουν οπωσδήποτε τα μαθήματα των εξαμήνων αυτών
  • στα επόμενα εξάμηνα να δίνουν προτεραιότητα στα υποχρεωτικά μαθήματα των προηγουμένων εξαμήνων που δεν έχουν περάσει και κατόπιν στα υποχρεωτικά μαθήματα του τρέχοντος εξαμήνου.
  • να μην εγγράφονται σε μαθήματα επόμενων εξαμήνων, καθώς δεν επιτρέπεται η δήλωση μαθημάτων επόμενου διδακτικού εξαμήνου από αυτό που βρίσκεται ο/η φοιτητής/τρια.

Επισημαίνεται επίσης  ότι:

  • Όσοι φοιτητές/ φοιτήτριες επιθυμούν να επιλέξουν την εκπόνηση πτυχιακής εργασίας (αντί 1 μαθήματος επιλογής του Ζ’ Εξαμήνου) αρχικά να συμβουλευτούν τον κατάλογο των συγκεκριμένων θεμάτων που έχουν ανακοινωθεί και στη συνέχεια να έρθουν σε επικοινωνία με τον/την επιβλέποντα/πουσα για να οριστικοποιήσουν την ανάθεση του θέματος
  • Όσοι φοιτητές/ φοιτήτριες επιθυμούν να λάβουν βεβαίωσης απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων μετά το τέλος των σπουδών τους, θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς τέσσερα από τα παρακάτω οχτώ μαθήματα:      Πληροφοριακά Συστήματα (ΠΛ302), Μηχανογραφημένη Λογιστική Ι (ΠΛ505), Μηχανογραφημένη Λογιστική ΙΙ (ΠΛ606), Συστήματα Βάσεων Δεδομένων (ΠΛ608), Υπολογιστική Χρηματοοικονομική (ΠΛ708) και Ειδικά Θέματα Ψηφιακής Οικονομίας (ΠΛ808).