Μηχανογραφικό 2023: Γιατί να σπουδάσω στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στη Λάρισα;

 
Με πιστοποιημένο από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) πρόγραμμα σπουδών και με κατοχυρωμένα τα επαγγελματικά δικαιώματα οι απόφοιτοι του Τμήματος εξασφαλίζουν τα απαραίτητα επαγγελματικά εφόδια στη συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας.
Oι πτυχιούχοι του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής έχουν δικαίωμα να εγγραφούν στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας ως μέλη, και λαμβάνουν την άδεια ασκήσεως οικονομολογικού επαγγέλματος. Επίσης, οι πτυχιούχοι του Τμήματος, με την εγγραφή τους ως μέλη στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν άδεια λογιστή φοροτεχνικού. Δείτε το Περίγραμμα Επαγγελματικών Δικαιωμάτων Πτυχιούχων του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής εδώ.
Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος είναι πιστοποιημένο από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) και προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα και παρέχει γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία Λογιστικών και Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών των επιχειρήσεων και των οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με στόχο την κάλυψη των αναγκών της αγοράς εργασίας στον τομέα της Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής.
Πέρα από τις γνώσεις που παρέχει το τμήμα σχετικά με τη λογιστική και τη χρηματοοικονομική, αποσκοπεί στην απόκτηση δεξιοτήτων που αφορούν την αποτελεσματική λειτουργία και οργάνωση επιχειρηματικών μονάδων. Επιπλέον, οι φοιτητές του τμήματος έρχονται  σε επαφή με τον κόσμο των κεφαλαιαγορών και των χρηματαγορών, ενώ γνωρίζουν διεξοδικά τον τρόπο δράσης των πιστωτικών ιδρυμάτων. Τέλος, αποκτούν ισχυρό γνωστικό υπόβαθρο σχετικά με το οικονομικό και νομικό πλαίσιο της χρηματοοικονομικής οργάνωσης.
Παρακαλούμε δείτε μια σύντομη παρουσίαση του τμήματος εδώ.