ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2021-22

Οι δηλώσεις μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο 2021-22 έχουν ανοίξει από σήμερα 28/3/2022 και θα διαρκέσουν έως και την Κυριακή 17/4/2022.

Παρακαλούνται οι φοιτητές/τριες του Τμήματος να διαβάζουν προσεκτικά τις οδηγίες που υπάρχουν μέσα στον Οδηγό Σπουδών του Τμήματος προτού  προβούν τόσο στη δήλωση όσο και στην οριστική υποβολή της.

Παρακαλούνται επίσης να εκτυπώνουν την δήλωσή τους ώστε  να υπάρχει αποδεικτικό της.

Δεν θα υπάρξει καμία παράταση πέραν της ημερομηνίας λήξης και όσοι –οσες δεν κάνουν  δήλωση  αυτό το διάστημα θα χάσουν την δυνατότητα να βαθμολογηθούν στα αντίστοιχα μαθήματα.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

———————————————————-

Οδηγίες / Διευκρινήσεις

Ενημερώνουμε τους φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, ότι η περίοδος για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης μαθημάτων για το εαρινό εξάμηνο του ακ. έτους 2021-2022 είναι από 28 Μαρτίου 2022 έως 17 Απριλίου 2022.

Επισημαίνεται ότι και οι πρωτοετείς φοιτητές (δεύτερο εξάμηνο) θα πρέπει να κάνουν δήλωση μαθημάτων.

Η δήλωση μαθημάτων, γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ηλεκτρονικής Γραμματείας:  https://sis-web.uth.gr/ και είναι απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την προμήθεια των αντίστοιχων συγγραμμάτων, όσο και για τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις με την καταγραφή του ονόματός σας στους καταλόγους εξέτασης του εκάστοτε μαθήματος του κάθε εξαμήνου σπουδών. Στην επαναληπτική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, οι φοιτητές εξετάζονται στα μαθήματα που δήλωσαν και δεν εξετάστηκαν επιτυχώς στα δύο εξάμηνα του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους.

Η προθεσμία υποβολής της δήλωσης, είναι αυστηρή και δε θα δοθεί καμία παράταση.

Το μέγιστο πλήθος μαθημάτων (είτε αυτά είναι υποχρεωτικά, είτε επιλογής) στην εξαμηνιαία δήλωση εξαρτάται από το εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους το οποίο διανύει η φοιτήτρια ή ο  φοιτητής  και ορίζεται να είναι ίσος με:

  • 6 μαθήματα για το 2ο εξάμηνο,
  • 10 μαθήματα για το  4ο και 6ο εξάμηνο,
  • ενώ δεν υπάρχει περιορισμός για το 8ο εξάμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι για την εγγραφή των φοιτητών/-τριών στο 3ο έτος, είναι προαπαιτούμενη η απόκτηση ποσοστού 40% των ECTS των μαθημάτων του 1ου και 2ου έτους.

Με την έναρξη κάθε νέας ακαδημαϊκής περιόδου, όσοι φοιτητές επιθυμούν να παρακολουθήσουν και να εξεταστούν σε μαθήματα που δεν έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς, θα πρέπει να τα δηλώσουν εκ νέου στις αντίστοιχες περιόδους (χειμερινό/εαρινό εξάμηνο αντίστοιχα). Ο πλήρης κατάλογος των υποχρεωτικών και κατ’ επιλογής μαθημάτων περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος. Η κατανομή των μαθημάτων σε εξάμηνα είναι ενδεικτική και όχι υποχρεωτική.

Eπισημαίνεται ότι η δήλωση μαθημάτων στην ηλεκτρονική γραμματεία δεν έχει σχέση με τη δήλωση-εγγραφή μαθημάτων στο eclass.

Οι φοιτήτριες, οι φοιτητές παροτρύνονται:

  • να δίνουν προτεραιότητα στα υποχρεωτικά μαθήματα των προηγουμένων εξαμήνων που δεν έχουν περάσει και κατόπιν στα υποχρεωτικά μαθήματα του τρέχοντος εξαμήνου.
  • να μην εγγράφονται σε μαθήματα επόμενων εξαμήνων, καθώς δεν επιτρέπεται η δήλωση μαθημάτων επόμενου διδακτικού εξαμήνου από αυτό που βρίσκεται ο/η φοιτητής/τρια.
  • Να εκτυπώνουν την δήλωσή τους ώστε  να υπάρχει αποδεικτικό της.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 6ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών οι φοιτητές του 6ου εξαμήνου πρέπει να επιλέξουν για παρακολούθηση ΔΥΟ (2)  από τα ακόλουθα μαθήματα επιλογής του εξαμήνου:

ΛΟ604Θεωρία Χρηματοοικονομικής Λογιστικής
ΧΡ605   Εναλλακτικές Επενδύσεις
ΠΛ606  Μηχανογραφημένη Λογιστική ΙΙ
ΔΙ607   Επιχειρηματική Ευθύνη
ΠΛ608  Συστήματα Βάσεων Δεδομένων
ΧΡ609   Αναλογιστική

Επισημαίνεται ότι:

  • Όσοι φοιτητές/ φοιτήτριες επιθυμούν να λάβουν βεβαίωσης απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων μετά το τέλος των σπουδών τους, θα πρέπει να έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς τέσσερα από τα παρακάτω έξι μαθήματα: Πληροφοριακά Συστήματα (ΠΛ302), Μηχανογραφημένη Λογιστική Ι (ΠΛ505), Μηχανογραφημένη Λογιστική ΙΙ (ΠΛ606), Συστήματα Βάσεων Δεδομένων (ΠΛ608), Υπολογιστική Χρηματοοικονομική (ΠΛ708) και Ειδικά Θέματα Ψηφιακής Οικονομίας (ΠΛ808).