Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2022 – Σεμινάριο Παρασκευή 18 ΜαρτίουΟ Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου διοργανώνει για 8η συνεχόμενη χρονιά το «Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας & Κατάρτισης 2022» (πρώην Πρόγραμμα Παρακολούθησης Γεν. Συνελεύσεων) σε συνεργασία με καθηγητές από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Κολέγια, της Ελλάδας και της Κύπρου.
Υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.
 
Όπως γνωρίζετε και το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετέχει στη συγκεκριμένη δράση, καθώς έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον ΣΕΔ.
 
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, παρακολουθούν σειρά εβδομαδιαίων ωριαίων ενημερωτικών σεμιναρίων, στα οποία περιλαμβάνονται οι βασικές Επενδυτικές & Χρηματιστηριακές Έννοιες, αναλύονται τα θέματα των Γεν. Συνελεύσεων των εταιρειών που θα ακολουθήσουν και γίνεται ενημέρωση για τη σωστή συμπλήρωση του σχετικού ερωτηματολόγιου.
Επίσης γίνεται ενημέρωση για τα επαγγέλματα που απασχολούνται στον ευρύτερο χώρο της Κεφαλαιαγοράς, καθώς και οι δεξιότητες που χρειάζονται για να μπορέσουν οι φοιτητές/τριες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας αυτών των επαγγελμάτων, όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
Τα σεμινάρια θα γίνουν διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Teams με διδάσκοντες μέλη του ΔΣ του ΣΕΔ, επαγγελματίες της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και καθηγητές των Ελληνικών ΑΕΙ, με εμπειρία στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά.

Αναλυτική περιγραφή του Προγράμματος ΕΔΩ

Το 1ο Σεμινάριο θα γίνει την Παρασκευή 18 Μαρτίου και ώρα 20.00-21.30, από τον Πρόεδρο, Μπάμπη Εγγλέζο, και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γραμματείας του ΣΕΔ, με τα εξής θέματα:

1.Γνωριμία με τους φοιτητές/τριες και οργάνωση σε ομάδες
μέσω του
Facebook για καλύτερη συνεννόηση
2. Βασικές Χρηματιστηριακές έννοιες
3. Απαντήσεις σε απορίες των φοιτητών

 
Η συμμετοχή είναι δωρεάν με υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ
 
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στο τέλος του Προγράμματος