Δρ. Κωνσταντίνος Κακουλίδης

Ο Δρ. Κώστας Κακουλίδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Τραπεζική από το ΕΑΠ (M.Sc) και Διδακτορικό δίπλωμα στο γνωστικό αντικείμενο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Επιχειρήσεων στην κοινωνία και στο πλαίσιο της Διοίκησης των Ανθρώπινων Πόρων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Κοινωνιολογίας (Phd).

Εργάσθηκε ως Ειδικός Σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για 2,5 έτη.

Ως Σύμβουλος τεχνολογικών εφαρμογών και πωλήσεων στην εταιρεία ΜΟΝΥΑΛ Α.Β.Ε. με ρόλο επιθεωρητή αντιπροσώπων της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα (για 1 έτος).

Διευθυντής ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. (Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας), Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας (για 2 έτη).

Ως ελεύθερος επαγγελματίας σε υπηρεσίες παροχής επιχειρηματικών συμβουλών και διαχείρισης (για 26 έτη).

Από τον Οκτώβριο 1997 έως τον Σεπτέμβριο του 2016 υπήρξε επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας σε πολλαπλά θεματικά αντικείμενα του management, της διοίκησης, της επιχειρηματικότητας, της επικοινωνίας, της οικονομίας, του marketing κά. (για 19 έτη).

Ακαδημαϊκός υπότροφος στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας. Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά στα οικεία θεματικά αντικείμενα και μια εισήγηση σε επιστημονικό συνέδριο.

Έχει σύγγραμμα με τίτλο «Επιχειρηματικότητα – Επικοινωνία – Πωλήσεις», εκδόσεις «ΔΙΟΝΙΚΟΣ» (2009), υπάρχει στον «ΕΥΔΟΞΟ» και μοιράζεται σε πολλές Πανεπιστημιακές Σχολές της χώρας.

Πιστοποιημένος εκπαιδευτής σε ΕΕΔΕ, ΕΚΔΔΑ και ΕΟΠΠΕΠ. Στη μη τυπική εκπαίδευση συνολικός αριθμός ωρών διδασκαλίας έχει περίπου 1250 ώρες.

Συμμετείχε σε σημαντικό αριθμό ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα διοίκησης, στρατηγικής επιχειρήσεων και ανθρωπίνων πόρων, επικοινωνίας και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.