Δρ. Δημήτρης Γιακούλας

Ο Δρ. Δημήτρης Γιακούλας είναι διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστήμων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση (BA) και Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές (MSc) στο ίδιο τμήμα ενώ έχει εργαστεί ως επισκέπτης υποψήφιος διδάκτορας/ερευνητής με υποτροφία στο European Institute του London School of Economics.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις και στις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις, στην Οικονομική και Πολιτική Ανάλυση και στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική Οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό έχει συμμετάσχει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και διαθέτει δημοσιευμένο έργο σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Από το 2015 εργάζεται ως επιστημονικό στέλεχος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ στο οποίο είναι υπεύθυνος λειτουργίας του «Μηχανισμού μελέτης και ανάλυσης οικονομικού περιβάλλοντος λειτουργίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Ασχολείται επίσης με την υλοποίηση ευρωπαϊκών έργων καθώς και έργων παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών σε μικρές επιχειρήσεις.

Διδάσκει στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Διεθνή Τραπεζική και Χρηματοοικονομική ενώ στο παρελθόν έχει διδάξει μαθήματα οικονομικής θεωρίας, διεθνών επενδύσεων και διεθνών οικονομικών σχέσεων, οικονομικής ανάπτυξης, οικονομικής ιστορίας, οικονομικής των επιχειρήσεων και διεθνούς χρηματοοικονομικής, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στην παρούσα φάση είναι μέλος ερευνητικής ομάδας στο πλαίσιο του έργου Very Small and Small Businesses and Urban Development (VeSBUD)” που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της 2ης Προκήρυξης Ερευνητικών Έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την ενίσχυση Μελών ΔΕΠ και Ερευνητών/τριών.

Υπήρξε κύριος ερευνητής στο πλαίσιο μεταδιδακτορικής έρευνας με αντικείμενο τις ελληνικές Άμεσες Ξένες Επενδύσεις η οποία χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Υποστήριξη Ερευνητών με Έμφαση στους Νέους Ερευνητές στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 ενώ στο παρελθόν έχει επίσης εργαστεί σε πληθώρα άλλων ερευνητικών έργων.

Συνεργάζεται με διάφορες συμβουλευτικές εταιρίες για την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων και οικονομοτεχνικών μελετών ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί ως στέλεχος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ και ως σύμβουλος επιχειρήσεων με προϋπηρεσία σε διάφορες εταιρίες του χώρου και ειδίκευση στο σχεδιασμό και διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.

Google Scholar Profile